Snažni i izdržljivi pomoću magnezijuma

Snažni i izdržljivi pomoću magnezijuma

  by    0   0

Svaki put kada se krećete ili obavljate neki posao ili čak samo sedite, angažujte mišiće koje imaju zadatak da omoguće vašem telu da normalno i nesmetano funkcioniše. Kada previše sedite, najviše trpe mišići leđa, pa postoji mogućnost da se upravo tu jave bolovi i tegobe. Kada vaš posao zahteva dugo stajanje, mišići nogu najčešće odreaguju grčevima i bolovima.

Rekreativci ili sportisti moraju biti svesni da usled povećanog opterećenja njihovi mišići trpe pritisak i postoji mogućnost njihove „razgradnje“. Sa tim problemom suočavaju se i stariji.

Zato kod svih navedenih stanja ne treba da zaboravimo važnost redovnog konzumiranja magnezijuma, koji ima veliku ulogu u uspostavljanju normalnog rada mišića i njihove izgradnje. Ovaj mineral poznat je kao efikasna pomoć kod grčeva i bolova u mišićima, glavobolje, stanja stresa i napetosti.

Preporučena dnevna doza magnezijuma (300 mg) može znatno da poboljša mišićnu snagu, spreči nastanak grčeva i zamora za vreme treninga i ubrza oporavak nakon njih.  Magnezijum 300 direkt predstavlja najsavremeniji oblik magnezijuma u prahu (kesicama) koji se rastapa direktno  u ustima bez dodavanja vode. Upravo ovaj oblik magnezijuma omogućuje bolju apsorpciju minerala i efikasnije delovanje.

 

(Blic žena)