Pitanja i odgovori

Najčešće postavljena pitanja

Olakšava hronične i akutne tegobe u okviru mišićnih tkiva, kože, tetiva, zglobova, nervnog sistema, funkcije varenja, krvotoka, odbrambenog i imunog sistema. Može direktno da utiče i na organe.

Omogućava se lakše prilagoðavanje na česte promene klimatskih uslova – kroz jačanje autoimunog sistema.

Podstiče se briga o sebi samom i o svom telu – zaposleni u centru pomažu u sagledavanju telesnih, emotivnih i duhovnih opterećenja.

Pronalaženjem mogućnosti boljeg odnosa prema sopstvenoj životnoj situaciji, uključujući eventualne probleme, poboljšava se sam kvalitet života.

Svima koji  imaju problem sa koštano muskularnim sistemom, ili žele da poboljšaju svoje psiho-fizičko stanje, bez obzira na uzrast. Najmlađi pacijent našeg Centra je devojčica od 4 meseca, a najstariji je gospođa od devedeset dve godine. Po tom pitanju nema granica jer ukoliko je terapijom problem rešiv, pacijent može biti i mlaði i stariji od gore navedenih.

Naše usluge mogu pomoći u svakom životnom dobu:

+ Trudnicama – jer treba ojačati mišiće na leđima kako bi se olakšao poroðaj;
+ Bebama – jer porođaj predstavlja prvu traumu svakog čoveka i može prouzrokovati razne probleme u kojima je masaža blagotvorna;
+ Deci – jer prohodavanje, teške školske torbe, kao i mnogi drugi faktori utiču na stvaranje skolioze;
+ Adolescentima – jer hormonske promene mogu biti uzrok raznih problema, između ostalog i skolioze;
+ Odraslima – jer stres svakodnevnog života predstavlja jedan od glavnih uzroka mnogih oboljenja muskularnog i koštanog sistema;
+ Sportistima – jer se u skoro svakom sportu vrši veliki napor na leđa i na zglobove;
+ Starijim osobama – jer masažom i kiropraktikom se može održavati i u određenoj meri poboljšati fleksibilnost kičme, a samim tim i pokretljivost osobe.

Da i ne. Terapijom se otklanjaju mehanički problemi kao što je diskus hernija, međutim oni ostavljaju za sobom “ranjeno” mesto koje je potrebno održavati zdravim. Isto važi i za spondilozu na primer koja se uspešno rešava terapijom, ali ne može trajno nestati već zahteva povremeno održavanje.

Leða se dakle moraju održavati da bi bila zdrava.

Održavanje predstavlja i određenu preventivu za razne druge tegobe.

Svakome je jasno da oboljenja vezana za koštano muskularni sistem nisu nastala za jedan dan, tako da se ne mogu ni otkloniti jednom terapijom. Svako oboljenje predstavlja lošu naviku tela. Isto važi i za mehaničke poremećaje. Kada kiropraktičar vrati pršljen na mesto, mišići i ligamenti koji ga okružuju  “po navici” se vraćaju u stari položaj; iz tog razloga ih je neophodno održavati u pravilnom položaju.

+ Držite leđa ispravljena i dok sedite i dok stojite. + Savijajte se u kolenima kada podižete neki teret. + Jačajte leđne mišiće raznim vežbama (najbolje pod stručnim nadzorom). + Rastežite se pre nego što ustanete iz kreveta (da li ste primetili da Vaš pas i mačka to uvek urade?). + Spavajte na dobrom dušeku; čovek provede trećinu svog života u spavanju zato pažljivo izaberite dušek koji nije ni previše čvrst ni mnogo mekan. + Objasnite deci da školsku torbu treba nositi na oba ramena, kako bi se težina ravnomerno rasporedila. Ovo važi i za Vas kada nosite ranac na leđima. + Budite u pokretu, vežbajte, plivajte,… Dovoljno je i da prošetate svaki dan.

Newsletter

Budite uvek u toku sa trendovima koji se tiču Vašeg zdravlja. 

Blog

Kontakti

Mariborska 7, 11000 Beograd

Tel:
+ 381 11 40 50 481
+ 381 11 40 50 489
+ 381 63 892 35 08

E-mail:
office@semprevivacentre.com
semprevivacentar@gmail.com

Scroll to Top