Usluge centra

+ Terapijske masaže za lečenje kičmenog stuba i koštanog sistema.
+ Lečenje fraktura kostiju.
+ Lečenje cirkulacionog i ravnotežnog sistema.
+ Fizikalna terapija.
+ Dečiji program za dijagnozu i lečenje skolioze, kao i drugih poremećaja kičme; preventiva i saveti.
+ Poseban program za starije osobe.
+ Lečenje sportskih povreda.
+ Anticelulit program

SERTIFIKATI

O NAMA

“Vaša budućnost zavisi od onoga šta radite u sadašnjosti…”

Sempre Viva Centar je osnovan sa ciljem da pomogne ljudima svih godina u rešavanju problema vezanih za koštani i muskulatorni sistem, prvenstveno za kičmu. Naša želja je da vam poboljšamo kvalitet života uklanjanjem određenih tegoba i ublažavanjem bolova.

Tradicionalna kineska medicina i kiropraktika  teži ka otkrivanju i rešavanju uzroka problema radi optimalnog funkcionisanja celog tela, a posebno nervnog sistema koji upravlja celokupnim organizmom. Kiropraktika pomaže već više od stotinu godina milionima ljudi svih starosnih dobi da povrate, održe vitalnost, uživaju u boljem zdravlju i kvalitetu života.

Naši pacijenti mogu biti potpuno sigurni da će dobiti najbolje profesionalne tretmane, preporuke i savete od kvalifikovanog doktora kiropraktike, i specijaliste za fizikalnu medicinu sa dugogodišnjim iskustvom. Konstantno pratimo najnovije dostignuća u svetu kiropraktike, seminare u zemljama koje su vodeće u toj oblasti , i svakodnevno pratimo  stručnu literaturu.

Naš cilj je da lečenjem i uzroka i posledice problema vratimo osmeh na vaše lice. Vaše zadovoljstvo je naš uspeh!

METODE

Spoj tradicionalne kineske medicine i modernih zapadnih metoda

Tradicionalnu kinesku medicinu, nauku staru 5000 godina koja se generacijski prenosi i razvija, definisala je Svetska zdravstvena organizacija još 1978. godine, kao skup ukupnog znanja i prakse, objašnjenih ili ne, korišćenih u dijagnozi, prevenciji i eliminaciji fizičkih, mentalnih ili socijalnih disbalansa čoveka.

Ova organizacija dala je konačnu definiciju tradicionalne kineske medicine – kiropraktike (što predstavlja rad rukama) kao uspešne terapije u svetu za lečenje oboljenja spondiloze, diskus hernije i išijalgije, frakture kostiju, koksartroze, kao i za lečenje prva dva stepena osteoporoze.

Za oboljenja kao što su koksartroza ili discus hernia, savremena zapadna medicina za sada nema drugog rešenja osim hirurške intervencije. Kiropraktika ih meðutim uspešno leči poslednjih petnaest godina.

Lekar savremene zapadne medicine najčešće se fokusira na deo tela koji je oboleo i pri tome zanemaruje celinu organizma. Kineska medicina, za razliku od klasične medicine, traži uzrok, a ne samo posledicu problema. Kiropraktika predstavlja spoj umetnosti, nauke i filosofije: umetnost – jer podrazumeva izuzetno precizan rad rukama; nauku – jer se bazira na stručnom poznavanju anatomije, fiziologije i neurologije s obzirom da se prvenstveno bavi problemima izmeðu kičme i nervnog sistema; filosofiju – jer sagledava organizam u celini, pacijenta kao individuu i insistira na njegovom upoznavanju sa sopstvenim telom.

Kiropraktika prirodnim putem rešava mehaničke tegobe muskularnog i koštanog sistema, ublažavujći ili uklanjajući na taj način posledice koje ometaju funkcionisanje nervnog sistema i koje samim tim utiču na zdravlje i dobar kvalitet života.

Tim vodećih stručnjaka

Osnivač Sempre Viva Centra je Dr. Marina Markova, hirurg ortoped i specijalista za kiropraktiku i akupresuru koja se zahvaljući svom radu i rezultatima svrstava u grupu vodećih stručnjaka u ovim oblastima ne samo u Srbiji već i širom bivše SFRJ.

Newsletter

Budite uvek u toku sa trendovima koji se tiču Vašeg zdravlja. 

Blog

Kontakti

Mariborska 7, 11000 Beograd

Tel:
+ 381 11 40 50 481
+ 381 11 40 50 489
+ 381 63 892 35 08

E-mail:
office@semprevivacentre.com
semprevivacentar@gmail.com

Scroll to Top