Tretmani za telo

Tretmani za relaksaciju tela

Novi tretmani za regeneraciju tela po nauci istočne medicine:

– Piling tretman sa kristalima morske soli i eteričnim uljem kaktusa, koji skida površinski sloj odumrlih epitelnih ćelija, detoksikuje, vlaži kožu i povećava transport kiseonika u krvi iz pluća do drugih delova tela.

– Olive oil masaža celog tela, lica, dekoltea, vrata i skalpa je hranljiva masaža čistim maslinovim uljem i uljem divlje trešnje. Pored relaksacije tela postiže se i detoksikacija, ishrana i elastičnost kože. Ulje divlje trešnje stimuliše regeneraciju ćelija, lučenje hormona i jača imunološki sistem. Akcenat je dat na tretiranju dubokih struktura leđa i ekstremiteta sa primenom akupresure  i limfne drenaže, pri čemu se prate energetski tokovi tela.

Masaža je najstarija prirodna metoda medicinskog lečenja. Ona datira od kad postoji i ljudski rod. Spominje se u skoro svim starim kulturama. Bila je sastavni deo službene medicine starog Rima, starog Egipta i stare Grčke. Od kada je čovek postao svestan sebe i svog tela otkrio je čarobno svojstvo magije zvane dodir. Masaža je sredstvo isceljenja već nekoliko hiljada godina i to u svim kulturama. Dodirivanje je prirodna ljudska reakcija na bol i stres, njime se iskazuju naklonost, saosećanje i podrška. Ako se prisetite šta ste uradili kad ste se poslednji put posekli ili negde udarili, shvatićete da ste instinktivno protrljali bolno mesto. Isto su radili i naši drevni preci, a iscelitelji su kroz vreme i širom sveta, instinktivno i nezavisno jedni od drugih, razvili raznovrsne terapeutske tehnike koje uključuju dodir. Mnoge od njih koriste se i danas, neke tretiraju hronične bolesti i povrede, dok druge pomažu da ublažimo narastajuće tenzije modernog načina života. Masaža nije samo prijatan luksuz, ona leči to što boli i dušu i telo zahvaljujući specifičnim fiziološkim i psihološkim promenama koje izaziva u organizmu. Pokrenuti dodirom, milioni receptora u koži šalju signale mozgu, koji reaguje time što podstiče lučenje endorfina – „hormona sreće i dobrog raspoloženja“. Upravo zbog toga masaža snažno deluje na nervni sistem smanjujući nervozu i nivo lučenja  „stresnih“ hormona u organizmu.

Da bi ste sačuvali svoje zdravlje važno je da o sebi počnete da brinete na vreme

"Stručnom usavršavanju u oblasti medicine, ortopedije i kiropraktike posvećena sam već više od 25 godina. Moje iskustvo iz oblasti kiropraktike, kao i stručno iskustvo mojih saradnika uz pomoć najsavremenijih metoda omogućava vam da dugo ostanete zdravi i lepi.“

Newsletter

Budite uvek u toku sa trendovima koji se tiču Vašeg zdravlja. 

Blog

Kontakti

Mariborska 7, 11000 Beograd

Tel:
+ 381 11 40 50 481
+ 381 11 40 50 489
+ 381 63 892 35 08

E-mail:
office@semprevivacentre.com
semprevivacentar@gmail.com

Scroll to Top