Refleksoterapija stopala

Refleksologija stopala je drevna nauka koja se temelji na stimulisanju refleksnih tačaka na stopalima.

Masaža stopala potiče iz drevnog Egipta i Kine, skoro pre više od 5000 godina. U Egiptu je u grobu iz 2230 godine pre Hrista pronađen crtež terapeuta koji masira stopala! Kineski lekari su napravili precizne mape refleksnih zona na stopalima i na rukama još pre 5.000 godina, od kada se ova veština primenjuje. Refleksologija je najprisutnija u istočnjačkim kulturama, popularna je u Evropi i Americi, a od 2007. kod nas je priznata kao tradicionalna metoda lečenja.

Refleksologija stopala je drevna nauka koja se temelji na stimulisanju refleksnih tačaka na stopalima. Svaka takva tačka stimuliše rad određenog organa u našem telu. Tokom jednog tretmana, terapeut stimuliše oko 7000 nervnih završetaka.

Na stopalima i šakama detaljno je predstavljena mapa celog našeg organizma, s tim da levo stopalo korespondira s levom stranom, a desno s desnom stranom tela.

Zamislite samo pod kolikim stresom su vaša stopala svakog dana. Nijedan deo tela nije više izrabljivan do stopala. Stajanje, trčanje, skakanje… Šta sve trpe vaša stopala?

Prvi refleksološki tretman je ujedno i dijagnostički, jer nam bol na određenoj tački stopala pokazuje koji organ pati, da li se radi o akutnoj ili hroničnoj fazi bolesti. Ako je bol oštar i prodoran, radi se o akutnom problemu, dok tup bol obično ukazuje na hroničan problem koji je energetski oslabio određeni organ.

Od glavobolja, problema sa sinusima do stomačnih tegoba, osetljivost ili tvrd osećaj u nekom delu stopala, uglavnom označava da postoji slabost ili disbalans u tom organu.

Ponavljanim terapijama, refleksologija može da pomogne u oslobađanju blokiranih energija i da omogući slobodan tok krvi, hranljivih materija, nervnih impulsa i da poboljša opšte stanje organizma.

Postoji mnogo pozitivnih strana refleksoterapije, a ne možemo da zanemarimo ni da je sjajan osećaj dok se stopala masiraju. Dobra masaža stopala takođe može da poboljša mentalno i emocionalno stanje našeg uma. Sa manje stresa, naše telo mnogo bolje funkcioniše!

Ova kombinacija umetnosti lečenja i nauke se zasniva na energetskim kanalima koji obuhvataju 12 vitalnih organa. Primenjujući pritisak na određene tačke, terapeut oslobađa kanale, obnavljajući normalnu funkciju tog organa i vraćajući zdravlje našem telu.

Stopala govore sve o našem zdravlju i o nama: kako nam rade bubrezi i jetra, kakav nam je hormonski status i temperament…

U našoj ordinaciji, refleksoterapija se sprovodi u najmodernijoj “Pedispa” stolici, zajedno sa vodenom masažom, a stopala se nalaze u toploj vodi sa mešavinom čaja koja podstiče oslobađanje i izbacivanje toksina iz organizma.

Da bi ste sačuvali svoje zdravlje važno je da o sebi počnete da brinete na vreme

"Stručnom usavršavanju u oblasti medicine, ortopedije i kiropraktike posvećena sam već više od 25 godina. Moje iskustvo iz oblasti kiropraktike, kao i stručno iskustvo mojih saradnika uz pomoć najsavremenijih metoda omogućava vam da dugo ostanete zdravi i lepi.“

Newsletter

Budite uvek u toku sa trendovima koji se tiču Vašeg zdravlja. 

Blog

Kontakti

Mariborska 7, 11000 Beograd

Tel:
+ 381 11 40 50 481
+ 381 11 40 50 489
+ 381 63 892 35 08

E-mail:
office@semprevivacentre.com
semprevivacentar@gmail.com

Scroll to Top