Tagovi

Najnoviji postovi

Šta sve može biserna voda?

Ljudi su od davnina biseru pripisivali isceljujuća svojstva. Šta sve nisu radili sa njim: rastvarali ga u vodi  i pravili

Za snažne kosti

Za snažne kosti :

Izbegavajte gazirana pića – Žene koje svakog dana piju gazirana pića imaju u proseku 5% manje koštane mase od onih što ne konzumiraju ove napitke, ili to retko čine. Manje koštane mase znači uvećan rizik od fraktura prilikom pada. Naime, PH prosečnog gaziranog pića mnogostruko je kiseliji od idealne PH vrednosti organizma (neznatno alkalna: 7,3 -7,45).

Više magnezijuma – Ovaj mineral je od esencijalnog značaja za jačinu kostiju, jer omogućava apsorpciju kalcijuma iz hrane i obezbeđuje da se on pravilno iskoristi u organizmu. Ženama je potrebno 270 mg dnevno. Da biste obezbedili dnevnu dozu iz prirodnih izvora, jedite jezgrasto voće, integralni pirinač i sočivo.

Jedite mnogo povrća – Mleko i mlečni proizvodi su najpoznatiji izvor kalcijuma. Međutim, zeleno povrće, poput brokolija, prokelja, blitve i kelja, obezbeđuju mnogo više apsorbujućeg kalcijuma po kaloriji nego bilo koji mlečni proizvod.

Srećni i siti –Finski naučnici su utvrdili da žene koje su srećne i manje podložne stresu – bolje prerađuju hranljive materije iz namirnica. Naravno, to znači da će njihov organizam s vremenom apsorbovati veće količine korisnih materija, dok će im kosti biti jače i zdravije u kasnijim godinama života.

Birajte alkalne namirnice – Istraživanja pokazuju da određene namirnice stvaraju previše kiselu sredinu u organizmu, što može izazvati acidozu – povećanu kiselost telesnih tečnosti. Kod žena u postmenopauzi ova pojava može uzrokovati gubitak koštane mase. Jedite manje šećera, prerađenih ugljenih hidrata i mlečnih proizvoda kako biste održali idealnu PH vrednost organizma – 7,4.

 

(Top zdravlje)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Newsletter

Budite uvek u toku sa trendovima koji se tiču Vašeg zdravlja. 

Blog

Kontakti

Mariborska 7, 11000 Beograd

Tel:
+ 381 11 40 50 481
+ 381 11 40 50 489
+ 381 63 892 35 08

E-mail:
office@semprevivacentre.com
semprevivacentar@gmail.com

Scroll to Top