Tagovi

Najnoviji postovi

Šta sve može biserna voda?

Ljudi su od davnina biseru pripisivali isceljujuća svojstva. Šta sve nisu radili sa njim: rastvarali ga u vodi  i pravili

Vreme trešanja

Vreme trešanja:

Trešnja je voće izuzetno bogato vitaminima A,C, a u nešto manjim količinama i vitaminima B1, B2, B3 i B6. Odlične su za ljude na dijeti, jer činija ovog voća sadrži samo 85 kalorija, ali ima i ugljenih hidrata, belančevina i vrlo malo masti. Najlepša voćka juna preporučuje se i trudnicama jer sadrži mnogo folne kiseline. Od minerala bogate su kalijumom, kalcijumom, gvožđem, cinkom i magnezijumom.

U tradicionalnoj medicini trešnja je delotvoran lek za artritis i giht, a poznavaoci tvrde da je trešnja delotvornija od aspirina. Ko ima bolesne bubrege ili probleme sa mokraćnim putevima, olakšaće sebi ako skuva šaku peteljki u litri vode. Čaj treba da ključa dva minuta, potom da odstoji i pije se nezaslađen, u malim gutljajima.

Trešnje imaju izuzetno antiinfektivno i antioksidativno dejstvo, a odlična su podrška organizmu u borbi protiv bolesti srca i karcinoma. Stručnjaci savetuju da trešnje jedete sveže, jer termičkom obradom gube lekovita svojstva, ali i da ih ne jedete pre obroka jer mogu da uspore varenje.

 

Izvor: „Bilje &Zdravlje“,Novosti, broj 264

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Newsletter

Budite uvek u toku sa trendovima koji se tiču Vašeg zdravlja. 

Blog

Kontakti

Mariborska 7, 11000 Beograd

Tel:
+ 381 11 40 50 481
+ 381 11 40 50 489
+ 381 63 892 35 08

E-mail:
office@semprevivacentre.com
semprevivacentar@gmail.com

Scroll to Top