Tagovi

Najnoviji postovi

Šta sve može biserna voda?

Ljudi su od davnina biseru pripisivali isceljujuća svojstva. Šta sve nisu radili sa njim: rastvarali ga u vodi  i pravili

Ulje đumbira i riba protiv bolova u kolenu

Ulje đumbira i ribe potvrđuju pacijenti koji pate od bolova u kolenima, bez obzira na životnu dob ili uzrok bola u ovom velikom zglobu

Za osobe koje pate od bolova u kolenima konzumiranje ulja đumbira i ribe može biti pravi način da se oslobode ovog neprijatnog stanja. Efikasnost navedenih namirnica potvrđuju pacijenti, bez obzira na životnu dob ili uzrok bola u ovom velikom zglobu, tvrdi bečki lekar Hademar Bankhofer. Bolovi, zapravo, ne moraju uvek biti posledica istrošenosti zgloba, koja je karakteristična za stariju populaciju. Nekada predstavljaju posledicu pogrešnog opterećenja tela, ali i nasleđa.

Doktor Bankhofer tvrdi i da utrljavanje ulja od kamilice, kantariona, maslina i azijske „tigrove masti“ može da bude delotvorno. Pitanje je jedino kome šta odgovara, zbog čega bi najpre treblo isprobati uzorke navedenih melema i potom odabrati onaj pravi.

Koren đumbira takođe pomaže u otklanjanju bolova. Lek se priprema tako što se od svežeg korena đumbira odseče jedan komad, izrenda i time maže zglob kolena. Radi potpunog efekta, istovremeno treba piti i čaj od ove začinske biljke.

Osim toga, u ishranu bi obavezno trebalo uvrstiti ribu – losos, haringu i skušu. Ove vrste riba bogate su omega-3 masnim kiselinama, koje istovremeno jačaju i zglobove.

(Novosti)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Newsletter

Budite uvek u toku sa trendovima koji se tiču Vašeg zdravlja. 

Blog

Kontakti

Mariborska 7, 11000 Beograd

Tel:
+ 381 11 40 50 481
+ 381 11 40 50 489
+ 381 63 892 35 08

E-mail:
office@semprevivacentre.com
semprevivacentar@gmail.com

Scroll to Top