Tagovi

Najnoviji postovi

Šta sve može biserna voda?

Ljudi su od davnina biseru pripisivali isceljujuća svojstva. Šta sve nisu radili sa njim: rastvarali ga u vodi  i pravili

Teniska masaža ili kako brzo smiriti bol pomoću loptica

Ova jedinstvena masaža zaista deluje, a kako je primeniti usled bolova u određenoj oblasti.

Gornji deo leđa – Početni položaj: lezite na pod, noge savijte u kolenima, a stopalima se oslonite na pod. Stavite dve loptice između lopatica. Polako pokrećite leđa odozgo nadole, pri čemu će se lopatice kretati u suprotnom pravcu. Radite vežbu dva do pet minuta.

Krsta – Početni položaj je isti. Stavite dve loptice ispod krsta. Kotrljajte ih leđima odozgo nadole za 10 – 15 cm.

Butine – Ako je bol sa prednje strane početni položaj: lezite na stomak s osloncem na rukama savijenim u laktovima. Stavite lopticu ispod butine. Kotrljajte je prema kolenu i nazad dva-tri minuta. Ponovite isto za drugu butinu. Ako je bol otpozadi početni položaj je: sedite na pod, a noge savijte u kolenima. Stavite dve loptice pod spoljašnju stranu butine. Polako pritiskajte butinu rukama 20 puta. Zatim, ostavljajući loptice u istom položaju i oslanjajući se rukama o pod, kotrljajte ih u obe strane dva minuta. Ponovite drugom nogom.

Stopala – početni položaj je: sedite na stolicu. Stavite lopticu pod stopalo i, pritiskajući, polako je kotrljajte napred-nazad i u obe strane 30  sekundi. Zatim pravite „elastične“ pokrete, kao da utapkavate lopticu u pod, takođe 30 sekundi. Ponovite to i drugom nogom.
Cevanice – početni položaj je isti. Stavite lopticu u potkolenu jamu, savijte nogu u kolenu i sedite na kraj stolice. Polako pritisnite lopticu okolnim mišićima, a zatim ih opustite. Ponovite to svakom nogom deset puta.

Ruke – Početni položaj: sedite na stolicu, a lopticu stavite na sto. Pritiskajući je unutrašnjom stranom ruke, kotrljajte lopticu po stolu, počev od lakta pa do vrhova prstiju i nazad, sve dok se ne javi osećaj toplote. Zatim kotrljajte lopticu  spoljašnom stranom ruke – od korena šake do lakta, dva-tri minuta.

 

IZVOR: Ruski doktor 7/17

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Newsletter

Budite uvek u toku sa trendovima koji se tiču Vašeg zdravlja. 

Blog

Kontakti

Mariborska 7, 11000 Beograd

Tel:
+ 381 11 40 50 481
+ 381 11 40 50 489
+ 381 63 892 35 08

E-mail:
office@semprevivacentre.com
semprevivacentar@gmail.com

Scroll to Top