Tagovi

Najnoviji postovi

Šta sve može biserna voda?

Ljudi su od davnina biseru pripisivali isceljujuća svojstva. Šta sve nisu radili sa njim: rastvarali ga u vodi  i pravili

Tableta produžava život do 120 godina

Tableta produžava život do 120 godina?

Ruski naučnici rade na tableti koja bi mogla da produži ljudski život na 120 godina!

Ispituju se antioksidansi koji usporavaju proces starenja, a nova formula je do sada testirana na laboratorijskim životinjama. Rezultati su, tvrde naučnici, zapanjujući, i ističu da će novi antioksidansi imati uticaj na mitohondrije, tačnije na onaj deo ćelija koji se smatra okidačem za proces starenja.

„Puno bolesti povezanih sa starenjem tokom istraživanja razvijalo se mnogo sporije“, rekao je dr Maksim Skulačev sa državnog univerziteta u Moskvi.

„Mitohondrije su odgovorne, na primer, i za infarkt,  a povezane su i sa Alchajmerovom i Parkinsonovom bolešću. Ne verujemo da bi ljudski vek mogao da se produži do 800 godina, ali bi čovek, realno, mogao uz malu pomoć lekova protiv starenja da doživi 120 godina. Cilj naučnika je da uspore i odlože proces starenja, ali strahuju da bi ove planove mogla da poremeti neka bolest, kao što je na primer kancer, koji je nekad bio retkost, a danas je toliko rasprostranjen, i od koga umiru mnogi mladi koji bi inače mogli da dožive duboku starost. “

„Ako se dokaže da se bolesti zahvaljujući ovoj tableti sporije razvijaju, onda je naš plan usporavanja starenja uticajem na mitohondrije, usmeren u dobrom pravcu“, zaključio je dr Skulačev, uz napomenu da novi lekovi ne bi doprineli drastičnom produžetku života, već bi samo odložili starenje.

 

(Doktor u kući)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Newsletter

Budite uvek u toku sa trendovima koji se tiču Vašeg zdravlja. 

Blog

Kontakti

Mariborska 7, 11000 Beograd

Tel:
+ 381 11 40 50 481
+ 381 11 40 50 489
+ 381 63 892 35 08

E-mail:
office@semprevivacentre.com
semprevivacentar@gmail.com

Scroll to Top