Tagovi

Najnoviji postovi

Šta sve može biserna voda?

Ljudi su od davnina biseru pripisivali isceljujuća svojstva. Šta sve nisu radili sa njim: rastvarali ga u vodi  i pravili

Spondiloza (spondylosis)

Spondiloza (spondylosis) Degenerativno oboljenje, najčesće slabinskog i vratnog dela. Bolovi se hronično pojačavaju pri sniženju temperature i povećanju vlažnosti. Bol se širi prateći granice dermatoma i imitiraju bol unutrašnjih organa. Bolest započinje degenerativnim promenama u intervertebralnim diskusima. Nucleus pulposus anulus fibrosusgube vodu, pritisak se nejednako prenosi, prskaju fibrozna vlakna anulus fibrosusa i moguća je discus hernia. Na smanjenje stabilnosti utiče osteoporoza, deformacije kičme i osteofiti (šiljasti nastavci). Osnovni simptomi su lokalna napetost mišića (spazam), bol u vratu ili slabinskom delu, vrtoglavica, bol duž ruke ili noge.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on print
Print

2 Comments

 • Poštovana gospođo Markov. Članci napisani o spondilozi kao da su naručeni od mene (mene ste opisali). Mučim se već dvije godine. Koji je način da se ovaj problem riješi kod Vas.

  Reply
  • Poštovani gospodine Željko,
   prvi korak je dolazak na pregled kada se tačno utvrđuje o kom stepenu spondiloze je reč. U zavisnosti od toga određuje se i terapija koja se sastoji od terapeutskih masaža i fizikalnih terapija ako je potrebno.
   Za više informacija možete nas kontaktirati telefonom 011/4050-481, 011/4050-489 ili 063/892-3508.

   S poštovanjem,
   Dr Marina Markova

   Reply

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Scroll to Top