Tagovi

Najnoviji postovi

Šta sve može biserna voda?

Ljudi su od davnina biseru pripisivali isceljujuća svojstva. Šta sve nisu radili sa njim: rastvarali ga u vodi  i pravili

Namirnice koje ublažavaju bolove

Namirnice koje ublažavaju bolove:

Bolni zglobovi
Prirodni lek: Višnje, kurkuma

Istraživanja ukazuju na to da konzumiranje dvadesetak kiselih višanja može biti efikasno kao i uzimanje brufena. Dnevno konzumiranje 45 višanja redukuje C-reaktivni protein, koji je glavni marker upale karakteristične za artritis i to za 25%.
Na sličan način može delovati začin tumerik (kurkuma), jer sadrži kurkumin. Istraživanja su pokazala da ova hemijska materija ublažava bol u istom stepenu kao i brufen kod pacijenata što pate od osteoartitisa kolena.

 

Bolni mišići
Prirodni lek: Đumbir

Nakon treninga osećate snažan bol u mišićima? Ako je tako, popijte čaj od đumbira pre i nakon vežbanja. Israživanja su pokazala da osobe koje se bave intenzivnim fizičkim aktivnostima osećaju smanjenje bola za 25% posle treninga i to 24 sata nakon konzumiranja đumbira (oko pola kašičice dnevno jedanaest dana). naučnici smatraju da je to efekat specifične vrste antioksidansa u sadržaju đumbira, koji ujedno deluju antiupalno i analgetski.

 

Glavobolja
Prirodni lek: Kafa, semenke bundeve

Glavobolja je najčešće posledica proširenih ili uvećanih krvnih sudova u mozgu. napici s kofeinom, poput kafe, mogu izazivati skupljanje krvnih sudova i ublažavanje bola, ali i pojačati dejstvo analgetika, što vam omogućava da umanjite njihovu dozu. Ali ako je reč o migrenoznim bolovima, onda to može biti posledica nedostatka magnezijuma u organizmu. Zato treba da jedete namirnice bogate ovim mineralnom, a posebno semenke bundeve. Inače, magnezijum omogućava umanjenje nadražaja nerava i mišićnu napetost, koji uslovljavaju pojavu migrene.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Newsletter

Budite uvek u toku sa trendovima koji se tiču Vašeg zdravlja. 

Blog

Kontakti

Mariborska 7, 11000 Beograd

Tel:
+ 381 11 40 50 481
+ 381 11 40 50 489
+ 381 63 892 35 08

E-mail:
office@semprevivacentre.com
semprevivacentar@gmail.com

Scroll to Top