Tagovi

Najnoviji postovi

Šta sve može biserna voda?

Ljudi su od davnina biseru pripisivali isceljujuća svojstva. Šta sve nisu radili sa njim: rastvarali ga u vodi  i pravili

Jedna doza protiv holesterola

Jedna doza protiv holesterola:

Bogatstvo mineralima, ugljenim hidratima, mastima i belančevinama cveklu čini izuzetno zdravom namirnicom. Nitrati u cvekli znatno snižavaju krvni pritisak, i tako smanjuju rizik od razvoja srčanih bolesti, infarkta i bolesti bubrega.

Dovoljno je popiti 250 ml soka da bi se pospešila cirkulacija u krvnim sudovima  mozga i smanjio rizik od demencije.

Sok od cvekle povećava telesnu izdržljivost, jača cirkulaciju, sprečava starenje organizma. Koristi se kao lek za krv, a blagotvorno deluje kod bolesti jetre, pluća, kože, čišćenja organizma, groznice, prehlade, zatvora…

Da regulišete holesterol probajte recept. Očišćenu cveklu stavite u sokovnik. Od oko 2,5 kg cvekle dobije se 1,5 l soka. Sok od cvekle i isceđenih 5 limunova sipajte u staklenu čašu, zatvorite i stavite u frižider. Pije se 1 dl pre podne i 1 dl uveče. Svaki put pre upotrebe protresti malo flašu.

Nekim ljudima potrebna je jedna doza ( 1,5 l napitka) da bi regulisali povišeni holesterol i trigliceride, a pojedinim dve, što zavisi od organizma. Posle prve doze obavezno proverite krvnu sliku.

 

(Doktor u kući )

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Newsletter

Budite uvek u toku sa trendovima koji se tiču Vašeg zdravlja. 

Blog

Kontakti

Mariborska 7, 11000 Beograd

Tel:
+ 381 11 40 50 481
+ 381 11 40 50 489
+ 381 63 892 35 08

E-mail:
office@semprevivacentre.com
semprevivacentar@gmail.com

Scroll to Top