Tagovi

Najnoviji postovi

Šta sve može biserna voda?

Ljudi su od davnina biseru pripisivali isceljujuća svojstva. Šta sve nisu radili sa njim: rastvarali ga u vodi  i pravili

Jabuka i cimet „skidaju“ masnoće

Jabuka i cimet „skidaju“ masnoće:

Istraživanja su pokazala da se uzimanjem samo pola kašičice cimeta na dan može smanjiti količina lošeg holesterola, može se poboljšati loša probava i smanjiti trigliceridi.

Za napitak su potrebni voda sa jabukom i cimetom – treba iseckati jabuku na kriške, dodati kašičicu cimeta i preliti prokuvanom ili filtriranom vodom i pustiti da odstoji sat do dva. Napitak se pije tokom dana kad god poželite.

Antioksidansi iz cimeta stabilizuju nivo šećera u krvi i smanjuju želju za ugljenim hidratima, ne podstiču pritom preterano lučenje insulina, što je važan faktor uspešnog mršavljenja. Jer, redovno „provociranje“ insulina pospešuje taloženje taloženje masnoća u telu, a kako kažu stručnjaci, upotrebom cimeta, lučenje insulina biće pod kontrolom, što će omogućiti topljenje masnih naslaga.

Stručnjaci objašnjavaju da kombinacija jabuke i cimeta reguliše metabolizam i efikasno smanjuje težinu eliminišući višak zadržane tečnosti iz organizma.

 

(Doktor u kući)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Newsletter

Budite uvek u toku sa trendovima koji se tiču Vašeg zdravlja. 

Blog

Kontakti

Mariborska 7, 11000 Beograd

Tel:
+ 381 11 40 50 481
+ 381 11 40 50 489
+ 381 63 892 35 08

E-mail:
office@semprevivacentre.com
semprevivacentar@gmail.com

Scroll to Top