Tagovi

Najnoviji postovi

Šta sve može biserna voda?

Ljudi su od davnina biseru pripisivali isceljujuća svojstva. Šta sve nisu radili sa njim: rastvarali ga u vodi  i pravili

Glavobolja i migrena (cephalalgiae)

Glavobolja i migrena (cephalalgiae)

Postoji više vrsta glavobolja i migrena. Glavobolja je česta tegoba koja pogađa osobe svih životnih doba. Neki bolovi su rašireni po celoj glavi, a drugi ograničeni na određeno mesto. Migrena je bol koja se javlja samo na jednoj strani.

Bol se oseća kad glavobolja ili migrena potiču od živca trigeminusa, i od prva tri korena vratnih živaca. Bol ne dolazi do mozga budući da moždano tkivo nije osetljivo i mozak ne boli. Glavobolje i migrene mogu biti izazvane širenjem krvnih žila, iritacijom i upalom moždane kore, nadražajem ili pritiskom na osetljive živce… Danas se smatra da su glavobolje i migrene uzrokovane biomehaničkim problemom nadražaja živaca vrata.

U borbi protiv glavobolja i migrena u našoj ordinaciji, pored kiropraktike koristi se i aparat Cefaly. To je medicinski uređaj koji sprečava bol u glavi tako što pomoću električnih impulsa tretira glavnu granu trigeminalnog nerva. Ovaj metod može potpuno da zameni ili značajno smanji korišćenje lekova za bol i na taj način poboljša kvalitet života.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Newsletter

Budite uvek u toku sa trendovima koji se tiču Vašeg zdravlja. 

Blog

Kontakti

Mariborska 7, 11000 Beograd

Tel:
+ 381 11 40 50 481
+ 381 11 40 50 489
+ 381 63 892 35 08

E-mail:
office@semprevivacentre.com
semprevivacentar@gmail.com

Scroll to Top