Tagovi

Najnoviji postovi

Šta sve može biserna voda?

Ljudi su od davnina biseru pripisivali isceljujuća svojstva. Šta sve nisu radili sa njim: rastvarali ga u vodi  i pravili

Čudo prirode zvano lekovita kurkuma

Čudo prirode zvano lekovita kurkuma :

Ova biljka se koristi već više od 4.000 godina kao prirodni lek za široki spektar bolesti. Kurkuma (Curcuma longa) je biljka koja pripada porodici đumbira i od davnina je poznata ljudima zbog svojih lekovitih svojstava.

Mnogima je poznata kao začin, i upravo populacije u kojima ona predstavlja osnovni sastojak ishrane pokazuju manju mogućnost pojave artritisa, osteoartritisa i svih reumatskih oboljenja. Postoji veliki broj potvrđenih povoljnih efekata kurkume na organizam. Korišćenje ove biljke dovodi do značajnog smanjenja bolova, kao i do smanjene učestalosti upala, otoka i ukočenosti (osnovne karakteristike reumatskih oboljenja).

Takođe, ona reguliše holesterol, poboljšava rad jetre, umanjuje negativan uticaj alkohola i drugih štetnih materija na jetru, omogućavajući njeno obnavljanje.

Pored ovoga, kurkuma ublažava negativan uticaj duvanskog dima i jača imuni sistem organizma.

Povoljne efekte ima i na dijabetes, alergije, psorijazu, a pomaže i kod problema sa varenjem, smanjuje simptome nadutosti i gasova kod loše probave.

 

(Doktor u kući – Novosti)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email
Print

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Newsletter

Budite uvek u toku sa trendovima koji se tiču Vašeg zdravlja. 

Blog

Kontakti

Mariborska 7, 11000 Beograd

Tel:
+ 381 11 40 50 481
+ 381 11 40 50 489
+ 381 63 892 35 08

E-mail:
office@semprevivacentre.com
semprevivacentar@gmail.com

Scroll to Top