O akupunkturi

Šta je akupunktura?

Akupunktura je odavno uverila i modernu medicinu i pacijente u svoju efikasnost. Opravdano, jer i pored svih otkrića savremene medicine nisu prestale migrene, alergije, noćno mokrenje kod dece, i mnoge druge bolesti. Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije ovom metodom može da se leči oko 900 bolesti i različitih sindroma. Među udarnim dijagnozama koje se mogu tretirati su: bronhitis, bronhijalna astma, bol u predelu želuca, spazam dijafragme, hijatus hernija, srčane bolesti, hipertetnzija, artritis, urtikarija, lumbalni bol, bol u ramenu, bol u laktu (teniski lakat), bolesti tetivnih omotača, uganuća i ušinuća na donjim ekstremitetima, bolesti bilijarnog trakta, mastitis, erizipel, gušavost i hipertireoza, hemoroidi i prolaps rektuma, neredovne menstruacije, amenoreja i dismenoreja, prolaps uterusa, nepravilan položaj fetusa, nedostatak mleka, akutni konjuktivitis, mijopija, atrofija optičkog nerva, tonzilitis faringitis, hronični laringitis i hronični sinuzitis, apopleksija, paraplegija, epilepsija, glavobolja, neuralgija trigenijusa, paraliza facijalisa, neuralgija ishijadikusa, polineuritis, neurastenija i histerija, retencija mokraće, spermatoreja i impotencija, infekcija urinarnog trakta.

Ova ordinacija se bavi i pripremom žena za vantelesnu oplodnju. Odvojena američka i nemačka studija dokazuje na reprezentativnom uzorku da je uspešnost embrio transfera veća za skoro 50 posto kod žena koje su prethodno tretirane akupunkturom. Ovom istočnjačkom terapijom lečilo se više od 5.000 godina preko polovina čovečanstva. U Evropi se primenjuje od polovine 17 veka. Svetska zdravstvena organizacija je priznala akupunkturu kao ravnopravnu medicinsku terapiju.

Da li je akupunktura alternativna medicina? To je velika zabluda, jer su upravo istraživanja pre zvaničnog priznanja pokazala da akupunktura ima bezbroj dodirnih tačaka sa zapadnom medicinom. Ova terapija je zapravo dopuna službenoj medicini i tako su je priznale Ujedinjene Nacije. Naši pacijenti svakodnevno nas uveravaju u izuzetnu efikasnost spoja te dve medicine. Od 2003, godine na preporuku Svetske zdravstvene organizacije na sceni je upravo integrativna medicina kao spoj klasične zapadne i tradicionalne kineske medicine.

Da bi ste sačuvali svoje zdravlje važno je da o sebi počnete da brinete na vreme

"Stručnom usavršavanju u oblasti medicine, ortopedije i kiropraktike posvećena sam već više od 25 godina. Moje iskustvo iz oblasti kiropraktike, kao i stručno iskustvo mojih saradnika uz pomoć najsavremenijih metoda omogućava vam da dugo ostanete zdravi i lepi.“

Newsletter

Budite uvek u toku sa trendovima koji se tiču Vašeg zdravlja. 

Blog

Kontakti

Mariborska 7, 11000 Beograd

Tel:
+ 381 11 40 50 481
+ 381 11 40 50 489
+ 381 63 892 35 08

E-mail:
office@semprevivacentre.com
semprevivacentar@gmail.com

Scroll to Top